Kulinarne inspiracje od Papai
Spożywamy coraz więcej ryb i owoców morza. Na stołach częściej pojawia się popularny łosoś, delikatna sola czy też tuńczyk. Chętnie przyrządzamy potrawy, w których skład wchodzą krewetki, kalmary i małże. Papaya zachęca natomiast do eksperymentowania z mniej znanymi gatunkami – smacznego!
Czasem warto poeksperymentować i spróbować nowych dań. Na wiosenne, słoneczne dni Restauracja Papaya proponuje przepis na lekkiego, otoczonego orientalnymi składnikami okonia morskiego. Do przygotowania tej ryby w liściach bananowca potrzebne są:Sea bass w całości, wypatroszony15 listków świeżej kolendry4 ząbki czosnku4 sztuki małej czerwonej papryczki chilli 1 sztuka trawa cytrynowa3 liście bananowca1 liść pandanusa Sól, pieprz do smaku
Rybę oczyszczamy i oprószamy solą i pieprzem. Kolendrę, czosnek, chilli i trawę cytrynową kroimy bardzo drobno i okładamy tak przygotowaną mieszanką okonia morskiego. Do środka wkładamy liść pandanusa. Całość zawijamy w liść bananowca i grillujemy po ok. 10 minut na każdej strony. Wszystkie składniki dostępne są w specjalistycznych sklepach z orientalnymi składnikami – smacznego!Więcej informacji o restauracji Papaya
Dzisiejsze wydarzenia i promocje