Letnie, orzeźwiające nowości w menu Papaya
Powiew nadchodzącego lata można już poczuć kosztując nowych, lekkich dań w restauracji Papaya. Jest pysznie, bardzo zdrowo i jak na porę roku przystało – kolorowo. Zapraszamy!
Wraz z nadejściem letniego sezonu, w menu Papai zagościły nowości. Oprócz obecnych na stałe w karcie tajskich pyszności, na liście dań pojawiły się zupełnie nowe propozycje. Letnia karta została wzbogacona o potrawy, które utrzymując swój dalekowschodni klimat zapewniają niezapomniane doznania kulinarne.
Na początek letniego popołudnia restauracja proponuje arbuzowy chłodnik z dodatkiem świeżej mięty. Ta kompozycja smakowa doskonale odświeża i sprawia, że mamy ochotę na więcej.
Dla smakoszy sałatek Papaya przygotowała kurczaka ze świeżym mango i orzechami nerkowca.
Danie główne zachwyci wielbicieli ryb – podniebienia kusi grillowany miecznik podany na zielonych szparagach. A na deser koniecznie lody!
Do wyboru są lody z owocami egzotycznymi w nietypowych smakach: sezam, zielona herbata, ryż & soja (bezglutenowe), granat, kokos, mango.
Jeśli jednak po pysznej tajskiej uczcie nie masz ochoty na słodkości, do wyboru są świeżo wyciskane soki z których można stworzyć własną kompozycję smakową. Do wyboru: ananas, banan, kiwi, arbuz, pomarańcz, grejpfrut, jabłko, truskawka oraz marchew.
„Lato sprzyja wprowadzaniu zmian do naszego codziennego menu. Jemy mniej kaloryczne posiłki, w jedzeniu poszukujemy przede wszystkim bogactwa witamin i odżywczych, nieobciążających składników. Proponujemy naszym Gościom właśnie takie nowości – lekkie, odświeżające, pyszne, jednak zachowujące swój tajski charakter”. – podkreśla Katarzyna Kakowska, General Manager restauracji.
Więcej informacji o restauracji Papaya
Dzisiejsze wydarzenia i promocje