Owoce morza w Bella Napoli

Włosi nie wyobrażają sobie życia bez Frutti di Mare – bez morskich przysmaków!

Owoce morza są niesłychanie zdrowe, niskokaloryczne i mają wiele wartości odżywczych, właściwie przyrządzone i odpowiednio podane są niesamowicie smaczne! Właśnie takie Frutti di Mare możecie skosztować w Bella Napoli!

Główną specjalnością Bella Napoli wśród owoców morza to Cozze. Czyli małże, które podawane są na dwa sposoby – Cozze al Vino Bianco – gotowane w białym winie z czosnkiem i pietruszką, podawane z ćwiartką cytryny, lub Cozze alla Marinara – czyli małże w sosie pomidorowym.

Świetnym uzupełnieniem małży w Bella Napoli jest wypiekana na miejscu z domowego ciasta pieczywko, stanowiące nieodzowny element dania.

Kolejna kultowa propozycją w Bella Napoli to Fritto. Również Szef Kuchni przygotował dwie jego propozycje Fritto di Calamari – panierowane i smażone na głębokim oleju kalmary, bądź Fritto Misto – panierowane i smażone na głębokim oleju kalmary i krewetki. Obydwa dania zawsze są serwowane na liściach sałaty, z dodatkiem ćwiartek aromatycznej cytryny.

Dla fanów frutti di mare Bella Napoli przygotowała również coś specjalnego, nowość – Insalata di Polipo czyli sałatkę z ośmiornicy! Danie to pojawiło się w 11-letniej historii Bella Napoli po raz pierwszy, lecz zdążyło już podbić serca wielu gości. Sałata z ośmiornicy to nic innego, jak umiejętnie i odpowiednio zamarynowane ośmiornice, pokrojone i podane na liściach sałaty, z ćwiartkami cytryn, skropione sosem z octu winnego i oliwy z oliwek. Nie ma chyba bardziej włoskiej i morskiej insalaty w Bella Napoli. Na dzień dzisiejszy Insalata di Polipo nie jest jeszcze dostępna w naszej regularnym menu, lecz jako danie dnia.

Owoce morza są wyłącznie serwowane w Bella Napoli na ul. Kondratowicza

Więcej informacji o Bella Napoli

Owoce morza w Bella Napoli, 6.0 out of 6 based on 515 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.