Jesienne nowości w Starbucks

Od 6 września Starbucks zaprasza swoich gości do odkrywania nowych niezwykłych smaków. W tym roku na jesieni po raz pierwszy w ofercie pojawi się słodki napój kawowy- Cr?me Br?lée Macchiato, oraz kawa ziarnista Anniversary Blend, stworzona w 1996 roku dla uczczenia obchodów 25-lecia działalności firmy.

We wrześniu i październiku goście Starbucks będą mogli spróbować zupełnie nowej kawy, Cr?me Br?lée Macchiato. Inspiracją do jej stworzenia był popularny francuski deser, Cr?me Br?lée, czyli krem z jajek i śmietany, pokryty warstwą skarmelizowanego cukru. Ten wyjątkowy napój podawany jest z syropem Cr?me Br?lée oraz polewą z ciemnego karmelu. To idealna propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych, słodkich przyjemności. Kawa Cr?me Br?lée Macchiato dostępna jest zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także w postaci napoju miksowanego z lodem jako Cr?me Br?lée Frappuccino, serwowane dodatkowo z bitą śmietaną.

Kolejną jesienną niespodzianką jest mieszanka Anniversary Blend, po raz pierwszy wprowadzona na rynek jesienią 1996 roku, w 25. rocznicę rozpoczęcia działalności Starbucks. Anniversary Blend powstała na bazie najbardziej lubianych przez klientów Starbucks kaw ziarnistych pochodzących z regionu Azji i Pacyfiku, dodatkowo wzbogaconych o sezonowaną kawę indonezyjską. Ziarna wykorzystywane do jej przygotowania poddawane są obróbce metodą mokrą i pół-mokrą. Kawę Anniversary Blend cechuje niska kwasowość oraz niezwykle intensywny aromat i smak z nutami ziołowymi. Obecność sezonowanych ziaren z Sumatry nadaje jej dodatkowo posmak przypraw korzennych. Kawa ta świetnie komponuje się z płatkami owsianymi, cynamonem, syropem klonowym oraz masłem.

Jesienne nowości w Starbucks, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia