Letnie menu w restauracji Amber Room
Szef kuchni restauracji Amber Room, mieszczącej się w Pałacu Sobańskich zapraszana na nowe, pełne letnich inspiracji sezonowe menu.
W letniej karcie Amber Room znalazły się takie pozycje jak:
- tatar z tuńczyka, purée z awokado oraz marynowana rzodkiewka,
- szparagi z jajkiem poché i sosem hollandaise,
- krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera,
- chłodnik z młodej botwiny,
- faszerowany kurczak z purée ziemniaczanym, fasolką szparagową i sosem truflowym,
- pierś z kaczki z kremową marchewką i karmelizowanymi figami,
- dziki łosoś bałtycki z kopytkami bazyliowymi, młodą kapustą i pianą pomidorową,
- filet z dorsza na linguine z zielonymi warzywami, sosem maślanym i płatkami letniej trufli,
- tatar z truskawek z lodami pistacjowymi,
- sernik ?NYC” z owocami leśnymi.
Amber Room zaprasza również na serwowany w tygodniu między 12.00 a 15.00 biznes lunch. Z menu zmienianego każdego dnia, jest do wyboru przystawka, główne danie oraz deser.
Ciekawostką jest siedmiodaniowe menu degustacyjne dające możliwość próbowania oryginalnych kulinarnych pomysłów szefów kuchni.
Więcej informacji o restauracji znajdziecie tu:
Po wizycie zachęcamy do podzielenia się opinią o miejscu.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje