Letnie menu w restauracji Amber Room

Szef kuchni restauracji Amber Room, mieszczącej się w Pałacu Sobańskich  zapraszana na nowe, pełne letnich inspiracji sezonowe menu. 

W letniej karcie Amber Room znalazły się takie pozycje jak:

- tatar z tuńczyka, purée z awokado oraz marynowana rzodkiewka,

- szparagi z jajkiem poché i sosem hollandaise,

- krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera,

- chłodnik z młodej botwiny,

- faszerowany kurczak z purée ziemniaczanym, fasolką szparagową i sosem truflowym,

- pierś z kaczki z kremową marchewką i karmelizowanymi figami,

- dziki łosoś bałtycki z kopytkami bazyliowymi, młodą kapustą i pianą pomidorową,

- filet z dorsza na linguine z zielonymi warzywami, sosem maślanym i płatkami letniej trufli,

- tatar z truskawek z lodami pistacjowymi,

- sernik ?NYC” z owocami leśnymi.

Amber Room zaprasza również na serwowany w tygodniu między 12.00 a 15.00 biznes lunch.  Z menu zmienianego każdego dnia, jest do wyboru przystawka, główne danie oraz deser.

Ciekawostką jest siedmiodaniowe menu degustacyjne dające możliwość próbowania oryginalnych kulinarnych pomysłów szefów kuchni.

Więcej informacji o restauracji znajdziecie tu:

Restauracja Amber Room

Po wizycie zachęcamy do podzielenia się opinią o miejscu.

Letnie menu w restauracji Amber Room, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia