Nowe menu degustacyjne w Restauracji Delicja Polska
Restauracja Delicja Polska przygotowała dla swoich gości nowe degustacyjne menu. Restauracja, która słynie z najwspanialszych dań kuchni polskiej, często prezentując ich nową, zaskakującą odsłonę nie zawiodła i tym razem. Menu powinno zadowolić najbardziej wymagających smakoszy.
Menu degustacyjne składa się z trzech dań. Na przystawkę szef kuchni proponuje pierożki z wędzonym węgorzem w emulsji maślanej lub sałatkę z rostbefu bejcowanego miodem i gorczycą z marynowanymi grzybami lasu. Danie główne to zrazy z dzika na leśno z sosem jałowcowym na łożu modrej kapusty ze śląskimi kluseczkami lub filet z halibuta na puree z selera z emulsją z estragonu. Na deser przygotowany jest kruchy tort bezowy z żurawiną. Restauracja przygotowała też specjalnie dobrane wina, idealnie pasujące do każdej z potraw. Koszt menu to 89 zł za osobę.
Odwiedzając Delicję warto spróbować też puszystych faworków, które są dostępne jedynie w trakcie karnawału.
Więcej informacji o Restauracji Delicja Polska
Dzisiejsze wydarzenia i promocje