Nowe menu w restauracji Tamka 43

W karcie dań restauracji Tamka 43 pojawiły się nowe, wyśmienite propozycje kulinarne. Robert Trzópek po raz kolejny udowodnił, że jego kreatywność w komponowaniu niebanalnych zestawień smakowych nie ma granic.

Nowe menu restauracji Tamka 43 to kwintesencja smaków nadchodzącego lata. W odświeżonej odsłonie karty dań znalazły się dojrzałe owoce, aromatyczne warzywa oraz świeże ryby. Menu kusi sezonowymi produktami, których zachwycające kolory i aromaty stanowią zaledwie preludium do degustacji smakowej. Robert Trzópek osobiście zadbał, aby każde z nowych dań nie było tylko zwykłym posiłkiem, lecz niecodzienną zagadką , która pobudza zmysły, dostarczając im niezapomnianych wrażeń. Szef kuchni poleca odświeżone menu degustacyjne. Znajdziemy w nim m.in. sieję sous vide ze szparagami, truskawką i sosem z czarnych oliwek ? danie, które w niewytłumaczalny wręcz sposób idealnie łączy w sobie smaki ryby, owoców i warzyw. Tym, którzy w letnie upały szukają ochłody, do gustu przypadną z pewnością mrożone desery ? parfait z passiflory z jogurtem naturalnym oraz owoce sezonowe z lodami jeżynowymi. Letnie propozycje pojawiły się również w menu lunchowym. Hiszpański chłodnik z pomidorów i papryki, czyli gaspacho z oliwą z oliwek wyśmienicie pobudzi oraz doda pozytywnej energii do pracy na resztę dnia. Z kolei deser w postaci truskawek zapiekanych w zabaglione będzie idealnym zamknięciem lunchowej uczty. Nowe menu lunchowe dostępne jest od dziś również w Kawiarni restauracji.

Więcej informacji o Restauracji Tamka 43

Nowe menu w restauracji Tamka 43, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia