Nowy, brazylijski mikrobrowar.
Przy ul. Marszałkowskiej 80 od niedawna działa brazylijska restauracja Browar de Brasil. Miejsce pragnie zachęcić gości niebanalnym wystrojem, ważonym na miejscu piwem oraz daniami z grilla.
Flagowym daniem restauracji jest churrasco- słowo to oznacza po portugalsku grillowanie. Churrasco to wybór mięs przyrządzanych na oryginalnym brazylijskim grillu opalanym węglem drzewnym. Ten sposób podawania potraw pochodzi z południa Brazylii. W Browar de Brasil w ramach churrasco można skosztować dziesięciu rodzajów mięs pieczonych na szpadzie. Wszystkie mięsa podawane są przez profesjonalnych carverów ? specjalistów od brazylijskiego grilla. Dania podawane są tak długo, aż gość sam zdecyduje o zakończeniu posiłku.
Kolejnym atutem tego lokalu jest minibrowar, w którym, pod okiem profesjonalnego piwowara, ważone są cztery gatunki doskonałej jakości piwa: pils, koźlak, piwo pszeniczne oraz miodowe. Piwa (oprócz miodowego) są wytwarzane według Prawa Czystości z 1516 roku. Mówi ono, że do produkcji używa się wyłącznie naturalnych surowców czyli: wody, słodu, chmielu, drożdży.
Więcej informacji o Restauracji:
Po wizycie zachęcamy do dzielenia się opiniami na jej temat.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje