Wiosenne menu w restauracji Tamka 43

W menu restauracji Tamka 43 pojawiły się nowe, wiosenne pozycje. Odświeżona karta dań kusi sezonowymi produktami najwyższej jakości, podanymi w elegancki i innowacyjny sposób. Robert Trzópek skomponował wyśmienite potrawy, które z pewnością przypadną do gustu koneserom dobrego smaku.

 

Wraz ze wzrostem temperatur i coraz częściej pojawiającym się słońcem, zmieniają się również nasze upodobania kulinarne. Chętniej sięgamy po świeże owoce, warzywa oraz ryby. Wiosna to również czas, kiedy składniki te pojawiają się w kartach dań najlepszych restauracji. Robert Trzópek skomponował kilka wyśmienitych dań, które dołączyły do menu restauracji Tamka 43. Jedną z nowych przekąsek jest dorsz sous vide z wywarem z wędzonego halibuta. To lekkie danie wyśmienicie pobudza apetyt oraz dostarcza niezwykłe doznania zmysłom. Dzięki użyciu metody sous vide do przygotowania dorsza, jego mięso jest niesamowicie delikatne. Dorsz zachowuje również wszystkie wartości odżywcze oraz walory smakowe. Miłośnikom świeżych ryb do gustu przypadnie także danie główne w postaci grillowanego steku z turbota z sosem cebulowym i koprem włoskim. To danie  jest kwintesencją tradycyjnych polskich smaków, podanych w niecodzienny sposób.

 

Tradycyjna polska kuchnia przeżywa obecnie swój renesans. Szefowie kuchni odkrywają ją na nowo, próbując stworzyć zaskakujące oblicze dobrze nam znanych smaków. Podstawą naszej tradycji kulinarnej od zawsze były potrawy mięsne ? wieprzowina, wołowina, drób hodowlany oraz dziczyzna. Na szczególna uwagę zasługuje ta ostatnia ? dziczyzna jest bowiem jednym z najzdrowszych i najsmaczniejszych składników mięsnych w polskiej kuchni. Nic więc dziwnego, że komponując nowe menu, Robert Trzópek sięgnął właśnie po dziczyznę. W karcie dań znalazła się m.in. ulubiona potrawa Borysa Szyca – bażant z pieczoną skorzonerą i żurawiną. Miłośnikom tradycji, szef kuchni poleca również zupę z dziczyzny z grasicą i granatem.

 

Najświeższe ryby, sezonowe warzywa oraz najwyższej jakości dziczyzna ? nowe oblicze menu restauracji Tamka 43 jest kompilacją wyjątkowych składników, tworzących wyśmienite połączenia smaków i aromatów. Nowe dania z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym gościom.

Wiosenne menu w restauracji Tamka 43, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia