Świąteczne dania w menu warszawskich restauracji

Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej i większość miłośników jedzenia intensywnie myśli o wszystkich potrawach, których będzie można skosztować w tym magicznym czasie. Z pewnością ucieszy ich wiadomość, że kilka warszawskich restauracji podaje dania świąteczne już kilkanaście dni przed Wigilią.

Restauracja L?Arc do 24 grudnia oferuje specjalne menu świąteczne w cenie 69 złotych. Szef kuchni proponuje marynowanego śledzia na sałatce z ziemniaków i porów, barszcz czerwony z uszkami, sandacza w balsamicznych rodzynkach oraz sernik z sosem makowym i purée czekoladowym. W Restauracji Różanej zjemy między innymi karpia w galarecie ze świeżo tartym chrzanem, zupę prawdziwkową z łazankami, a także pierogi z kapustą i grzybami. Delicja Polska oferuje w specjalnym menu np. sandacza w sosie borowikowym, pierogi z kapustą i grzybami, zupę borowikową i sernik z makiem. W Białym Domku można skosztować barszczu czerwonego na prawdziwkach, tradycyjnego bigosu na pieczystym z borowikami, karpia po żydowsku oraz strucli makowej z bakaliami w cieście francuskim. Bistecca Bistro w okresie świątecznym podaje np. wigilijną zupę grzybową z łazankami, łososia smażonego w sosie arrabiata, filet z suma w sosie z zielonego pieprzu, a na deser jabłecznik z sosem waniliowym.

Świąteczną atmosferę będzie można poczuć także w czasie lunchu podczas przerwy w pracy. Specjalne lunche proponuje w grudniu restauracja The Mexican ? do wyboru m.in. bigos, śląski żur na maślance oraz ryba po grecku z ziemniakami. Lunch w wydaniu świątecznym zaoferuje także Restauracja 99.

 

Świąteczne dania w menu warszawskich restauracji, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia