Wołowina Angus w El Toro

Wołowina otrzymana z rasy Angus (Aberdeen Angus) jest wysoko ceniona przez smakoszy na całym świecie. Za swój smak i konsystencję szczególnymi względami cieszą się steki, mięso jest soczyste, delikatne o marmurkowatym przekroju.

Rasa wyhodowana od bydła pochodzącego z hrabstw Aberdeenshire i Angus w Szkocji, w większości świata znana jako Aberdeen Angus, jest coraz bardziej ceniona w Polsce. Powstają już pierwsze certyfikowane hodowle tej rasy bydła.

Dań z wołowiny m.in. tej rasy można spróbować w restauracji El Toro przy ul. Wiejskiej 13. Goście mogą wybierać mięsa najlepszej jakości z Brazylii, Argentyny, USA, ale także polskie.

Na gości restauracji poza szerokim wyborem steków (Minute Steak, Rib Eye, Angus Steak, Cote de boef, T-bone, Porter House i New York Stripe) czekają flagowe dania kuchni Tex-mex.

Więcej informacji o Restauracji El Toro

Po wizycie zachęcamy do podzielenia się wrażeniami

 

Wołowina Angus w El Toro, 5.7 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia