Awokado po parysku

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

2 dojrzałe awokado4 jajka4 cienkie plastry wędzonego łososia1 cytryna6 łyżeczek majonezusólpieprz

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotuj na twardo. Oddziel żółtka od białek i rozgnieć je osobno. Białka wymieszaj z połową majonezu, żółtka – z resztą majonezu. Lekko posól do smaku.Awokado przekrój wzdłuż na połówki. Ostrożnie, by nie uszkodzić skórek, wyjmij miąższ, rozgnieć go i podziel na 2 porcje. Połowę wymieszaj z białkami, resztę z żółtkami.Plastry łososia ułóż płasko i posmaruj z jednej strony masą z białkami, z drugiej – masą z żółtkami. Każdy plaster oprósz grubo mielonym pieprzem. Zwiń plastry w trzech czwartych, tak aby rulon kończył się wystającym ”językiem”.Włóż łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.

 

Awokado po parysku, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia