Banan w omlecie
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 banan
3 jaja
1 łyżka mąki
szczypta soli
olej do smażenia
bita śmietana i owoce do przybrania
Przygotowanie:
Żółtka odzielić od białek, które ubić na sztywną piankę. Ubijając, dodawać po żółtku, wsypać mąkę,sól.Ubić na puszystą masę.W międzyczasie ugotować banana w skórze. Gdy skórka będzie ciemna -wyjąć go z wody. Rozgrzać dużą patelnię i wlać masę jajeczną. Usmażyć omleta z obu stron.Wyłożyć na talerz. Obrać banana, ułożyć na omlecie i zawinąć jak naleśnik. Całość udekorować bitą śmietaną lub ulubionym jogurtem i owocami.Smacznego!
autorką przepisu jest Izabela Piasecka
Banan w omlecie,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje