Banan w omlecie

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki:

1 banan

3 jaja

1 łyżka mąki

szczypta soli

olej do smażenia

bita śmietana i owoce do przybrania

Przygotowanie:

Żółtka odzielić od białek, które ubić na sztywną piankę. Ubijając, dodawać po żółtku, wsypać mąkę,sól.Ubić na puszystą masę.W międzyczasie ugotować banana w skórze. Gdy skórka będzie ciemna -wyjąć go z wody. Rozgrzać dużą patelnię i wlać masę jajeczną. Usmażyć omleta z obu stron.Wyłożyć na talerz. Obrać banana, ułożyć na omlecie i zawinąć jak naleśnik. Całość udekorować bitą śmietaną lub ulubionym jogurtem i owocami.Smacznego!

 

autorką przepisu jest Izabela Piasecka

 

Banan w omlecie, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia