Brownie
SKŁADNIKI:
350g gorzkiej czekolady (najlepiejżeby miała 50-60% kakao)- połamanej w kawałki 250g masła – pokrojone w kostki3 jaja250g cukru trzcinowego MUSCOVADO85g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Nastaw piekarnik na 160 stopni. Brytfankę (płytka, kwadratowa) wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Czekoladę i masło rozpuść, cały czas mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.
2. Zmiksuj jajka aż będą blade, dodaj cukier, zmiksuj. Dodaj czekoladę, powoli lejąc w środek ciasta i delikatnie mieszaj łyżką. Wsyp mąkę i proszek i mieszaj łyżka, aż gładkie.
3. Wlej miksturę do brytfanki i piecz od 35 do 45 min. Ciasto powinno być na pół miękkie w środku. Sprawdź je drewnianym patykiem, na którym powinny zostać kawałki ciasta. Ciasto samo dojdzie do siebie po ostygnięciu.
4. Odstaw do ostygnięcia na 1 godzinę nie wyciągając jeszcze z brytfanki, a potem pokrój na małe kwadraty.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje