Brownie z białą czekoladą

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki:

150 g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

150 g białej czekolady

125 g masła

200 g cukru

1 łyżeczka esencji waniliowej

2 łyżeczki rozdrobnionej skórki pomarańczowej

2 duże jajka

100 g grubo pokrojonych orzechów makademia

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Następnie posmaruj masłem kwadratową formę do pieczenia o boku 20 cm, oprósz ją mąką i wyłóż pergaminem. W średniej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W naczyniu z podwójnym dnem z lekko wrzącą wodą rozpuść czekoladę masłem, zdejmij ją z ognia i odstaw do przestudzenia. Stopniowo wmieszaj w tą miksturę cukier, esencję waniliową i skórkę pomarańczową. Dodaj jajka i przygotowaną wcześniej mieszankę z mąką, wyrabiając jednolitą masę. Na koniec delikatnie wmieszaj orzechy i przełóż ciasto do formy. Gotowe ciasto odstaw do słodzenia.

Brownie z białą czekoladą, 5.1 out of 6 based on 717 ratings

Twoja opinia