Cannelloni ze szpinakiem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

1 kg świeżego szpinakusólpieprz30 dag goudy2 cebule4 ząbki czosnku4 łyżki masła2 łyżki kaparów20 cannellonisos beszamelowy przyrządzony według przepisu na lazanię z kurczakiem

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak wrzuć na 2-3 minuty do wrzącej wody. Osącz, odciśnij, posiekaj. Posiekaj kapary, cebulę i czosnek. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Pomidory rozdrobnij w puszce. Na maśle zeszklij czosnek i połowę cebuli. Dodaj szpinak, kapary i połowę sera. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj, zdejmij z ognia. Cannelloni napełnij farszem, ułóż w nasmarowanej masłem formie do zapiekanek. Polej sosem beszamelowym, posyp resztą sera. Zapiekaj 40 minut w temp. 200°C

 

Cannelloni ze szpinakiem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia