Carpaccio z arbuza

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 cienkich plastrów prosciutto

pół mniejszego arbuza (ok 1 kg)

sól i pieprz

3 łyżki octu balsamicznego

szczypiorek

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 st. i wstaw szynkę prosciutto. Piecz aż będzie chrupiąca (ok. 6-7 min.) Gdy ostygnie, przełam każdy plaster na 3 kawałki.

Pokrój schłodzonego arbuza w cienkie plastry grubości max 0,5 cm, usuń pestki i odetnij skórę. Ułóż plastry na dużym talerzu. Szczypiorek pokrój w paseczki. Arbuza należy skroplić octem, posypać szynką i szczypiorem, doprawić pieprzem i solą.

 

 

Carpaccio z arbuza, 5.7 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia