Carpaccio z pieczarek ze szczypiorkiem

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

20 dag pieczarek1/2 pęczka szczypiorku1/2 cytryny4 rzodkiewki4 łyżki oliwy z oliwek4 łyżeczki parmezanu

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki powinny być bardzo świeże, bardzo małe i bardzo białe. Myjemy je i odcinamy ogonki. Kapelusze kroimy szerokim nożem na jak najcieńsze plasterki i rozkładamy na talerzach tak, by leciutko na siebie zachodziły. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem, parmezanem, solimy i pieprzymy. Przybieramy połówkami rzodkiewek.

 

Carpaccio z pieczarek ze szczypiorkiem, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia