Ciasteczka z czekoladą i karmelizowanymi wiśniami

Czas:
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

125 g pszennej mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/8 łyżeczki soli

125 g miękkiego masła

50 g cukru

1/2 łyżeczki esencji waniliowej

50 g kandyzowanych, grubo pokrojonych wiśni

60 g grubo pokrojonej czekolady

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 st. i posmaruj masłem dwie blachy do pieczenia. Wymieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce na wysokich obrotach miksera utrzyj masło, cukier i esencję waniliową na jasny, jednolity krem. Zmniejsz obroty miksera i dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę mąki, wiśnie i czekoladę. Po dokładnym wymieszaniu masy, uformuj ciasteczka i ułóż na blaszce. Piecz przez ok. 15 min. do uzyskania złotego koloru.

Ciasteczka z czekoladą i karmelizowanymi wiśniami, 5.9 out of 6 based on 717 ratings

Twoja opinia