Ciasteczka żurawinowo- pistacjowe

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

175 g masła75 g cukru-pudru1 łyżeczka cukru waniliowegoszczypta soli1 łyżka mleka250 g mąki30 g posiekanych pistacji40 g posiekanej suszonej żurawiny

Przygotowanie:

Masło doprowadzić do temperatury pokojowej, utrzeć lub zmiksować w misce, dodać cukier, sól, mleko i ponownie miksować do białości. Następnie wsypać żurawinę i pistacje oraz mąkę. oraz zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. z każdej uformować wałeczek. zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na pół godziny. Wyjąć ciasto. pokroić na plasterki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. porozkładać plasterki ciasta zostawiając między nimi odstępy. Piec 10 minut w 200 stopniach.

Ciasteczka żurawinowo- pistacjowe, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia