Ciastka z masłem orzechowym

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

180 g mąki pszennej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/8 łyżeczki soli

125 g miękkiego masła

100 g cukru brązowego

125 g masła orzechowego

1 łyżeczka esencji waniliowej

1 duże jajko

125 g grubo posiekanej gorzkiej czekolady

 

Przygotowanie:

Nastaw piekarnik na temperaturę 180 st. i posmaruj masłem blachę do pieczenia. Wymieszaj w misce mąkę, sodę i sól. W dużej misce na wysokich obrotach miksera utrzyj masło, cukier  na jasny, jednolity krem. Dodaj masło orzechowe, esencję waniliową i jajko dalej wyrabiając masę. Zmniejsz obroty miksera i dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę mąki i czekoladę. Z gotowego ciasta uformuj kulki i umieść je na blaszce. Piecz ciastka ok. 15 min. do uzyskania złotawego koloru.

Ciastka z masłem orzechowym, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.