Ciastka z masłem orzechowym
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
180 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/8 łyżeczki soli
125 g miękkiego masła
100 g cukru brązowego
125 g masła orzechowego
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 duże jajko
125 g grubo posiekanej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Nastaw piekarnik na temperaturę 180 st. i posmaruj masłem blachę do pieczenia. Wymieszaj w misce mąkę, sodę i sól. W dużej misce na wysokich obrotach miksera utrzyj masło, cukier na jasny, jednolity krem. Dodaj masło orzechowe, esencję waniliową i jajko dalej wyrabiając masę. Zmniejsz obroty miksera i dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę mąki i czekoladę. Z gotowego ciasta uformuj kulki i umieść je na blaszce. Piecz ciastka ok. 15 min. do uzyskania złotawego koloru.
Ciastka z masłem orzechowym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje