Cytrynowe piersi kurczaka z grilla

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

3 łyżki oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

sok wyciskany z 1 cytryny

1 cytryna pokrojona w „łódeczki” do dekoracji

6 pojedynczych piersi z kurczaka

sól i pieprz

Przygotowanie:

Posiekaj drobno czosnek i zmieszaj z sokiem cytrynowym i oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie pokryj każdą z piersi marynatą i odstaw mięso na bok jednak na nie dłużej niż 30 min. Piersi smażymy na grillu lub patelni grillowej. Piersi smażymy aż nie nabiorą złotawego koloru. Podajemy z łódeczkami z cytryny, i grillowanym pieczywem.

Cytrynowe piersi kurczaka z grilla, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia