Cytrynowe pałki z kurczaka

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 kg pałek kurczaka12 dag zielonych oliwek1 i 1/2 cytryny3 łyżki masła2 łyżki oliwy4?6 małych cebulek2 ząbki czosnkułyżeczka imbiruszczypta szafranu lub kurkumypo 2 łyżki posiekanej kolendry i natkisól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulki obrać. Czosnek obrać, posiekać. Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Masło i oliwę rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pałki, obsmażyć. Wlać 2 szklanki wody, wsypać imbir i szafran (lub kurkumę), wymieszać. Przyprawić do smaku. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut. Dodać oliwki, plasterki cytryny, kolendrę oraz natkę, dusić jeszcze 10 minut. Przyprawić do smaku.

Cytrynowe pałki z kurczaka, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia