Czarny makaron z owocami morza
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
250 g mrożonej mieszanki owoców morza250 g czarnego makaronu3 ząbki czosnku1 papryczka chili3 łyżki oliwy150 ml wytrawnego białego winagarść świeżej bazyliisól i pieprz
Przygotowanie:
Czosnek obrać, drobno posiekać. Papryczkę chili opłukać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki i drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie. Dodać rozmrożone i osuszone owoce morza i obsmażyć. Dodać białe wino, doprawić solą i pieprzem i zagotować.
W tym samym czasie makaron ugotować al dente wg. instrukcji z opakowania, odcedzić i połączyć z sosem i owocami, potrzymać na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Bazylię drobno posiekać i wymieszać z makaronem.
Czarny makaron z owocami morza,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje