Czekoladowe fondue z suszonymi owocami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

0,5 kg ciemnej czekolady połamanej na drobne kawałki

150 ml śmietany 32%

wybrane suszone owoce (suszone śliwki, figi, morele, ananas, kandyzowany imbir)

ew. pianki

długie drewniane patyczki do nadziewania owoców i maczania.

Przygotowanie:

Czekoladę i śmietanę mieszamy i umieszczamy w kąpieli wodnej. Pilnując aby nie zagotować czekolady, mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką lub sylikonową szpatułką) aż do uzyskania jednolitej masy. Gotowy produkt rozlewamy do ośmiu mniejszych misek i podajemy z wybranymi przez nas owocami

 

 

 

Czekoladowe fondue z suszonymi owocami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia