Dip cebulowy

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki:

2 cebule

1 szalotka

świeży tymianek

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżka sosu worcester

100 g tłustego twarogu

2 łyżki śmietany 18%

łyżka majonezu

pieprz i sól

Przygotowanie:

Na oliwie, smażyć drobno posiekaną cebulę i szalotkę. Gdy cebula będzie brązowawa dodać 2 łyżki balsamico oraz łyżkę balsamico i trzymać na średnim ogniu aż masa zgęstnieje. Posypać cebulę świeżym tymiankiem i odstawić do schłodzenia.

Twaróg, śmietanę i majonez zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Dodać schłodzoną bazę cebulową i połączyć na wolnych obrotach. Dip idealnie pasuje do surowych lub blanszowanych warzyw. Sos można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Dip cebulowy, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia