Dip cebulowy
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
2 cebule
1 szalotka
świeży tymianek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka sosu worcester
100 g tłustego twarogu
2 łyżki śmietany 18%
łyżka majonezu
pieprz i sól
Przygotowanie:
Na oliwie, smażyć drobno posiekaną cebulę i szalotkę. Gdy cebula będzie brązowawa dodać 2 łyżki balsamico oraz łyżkę balsamico i trzymać na średnim ogniu aż masa zgęstnieje. Posypać cebulę świeżym tymiankiem i odstawić do schłodzenia.
Twaróg, śmietanę i majonez zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Dodać schłodzoną bazę cebulową i połączyć na wolnych obrotach. Dip idealnie pasuje do surowych lub blanszowanych warzyw. Sos można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Dip cebulowy,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje