Farfalle di pollo
Składniki:
makaron farfalle 250 grampapryka czerwona 1 sztukabrokuły 1 sztukacebula czerwona 2 sztukipierś z kurczaka 2 sztukiśmietana 12 % 3/4 opakowaniaśmietankowy serek topiony 1 sztukaser żółty (gouda) – starty na grubych oczkach 200 gram
Przygotowanie
Na wrzącą wodęwrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kroimy pierś z kurczaka w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Wstawiamy brokuły do wrzącej, lekko osolonej wody na 3 min, wyjmujemy i wkładamy pod zimną wodę, aby zachował zielony kolor i dzielimy na mniejsze części. Kroimy paprykę i cebulę w średniej wielkości kostkę. Sos robimy wlewając do garnka śmietanę, wrzucając rozdrobniony serek topiony, mieszając nad małym ogniem aby się rozpuściło. Dodajemy przygotowane warzywa i kurczaka. Przyprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy troszkę żółtego sera.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje