Farfalle di pollo

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

makaron farfalle 250 grampapryka czerwona 1 sztukabrokuły 1 sztukacebula czerwona 2 sztukipierś z kurczaka 2 sztukiśmietana 12 % 3/4 opakowaniaśmietankowy serek topiony 1 sztukaser żółty (gouda) – starty na grubych oczkach 200 gram

Przygotowanie

Na wrzącą wodęwrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kroimy pierś z kurczaka w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Wstawiamy brokuły do wrzącej, lekko osolonej wody na 3 min, wyjmujemy i wkładamy pod zimną wodę, aby zachował zielony kolor i dzielimy na mniejsze części. Kroimy paprykę i cebulę w średniej wielkości kostkę. Sos robimy wlewając do garnka śmietanę, wrzucając rozdrobniony serek topiony, mieszając nad małym ogniem aby się rozpuściło. Dodajemy przygotowane warzywa i kurczaka. Przyprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy troszkę żółtego sera.

Farfalle di pollo, 5.8 out of 6 based on 414 ratings

Twoja opinia