Faszerowane pomidory
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
4 duże pomidory2 kromki pieczywa pszennego bez skórki1 ząbek czosnku (rozgnieciony)2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki posiekanego tymianku lub majerankusólpieprz
Przygotowanie:
Pomidory przeciąć na pół, posolić. Z pomidorów wydrąyć gniazda i odłożyć na cedzaku, by ociekły z soku (na ok 1 godz.). Oliwę wymieszać z czosnkiem i posmarować nią kromki chleba z obu stron. Chleb posiekać z ziołami, wszystko wymieszać. Połówki pomidorów wypełnić farszem. Skropić pozostałą oliwą z czosnkiem. Wstawić do piekarnika na 5 minut, potem zwiększyć temperaturę, by przypiekły się od góry i piec kolejne 5 minut. Natychmiast podawać.
Faszerowane pomidory,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje