Frittata z papryką i salami

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

1 zielona papryka1 czerwona papryka5 dag masła1 łyżka oliwy7-10 dag cienko pokrojonego salami8 średnich jajeksólmielony czarny pieprz15 dag startego żółtego seralistki sałaty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

Papryki pokrój w paski, podsmaż na maśle z oliwą (8-10 minut). Dorzuć pokrojone w paseczki salami, smaż jeszcze parę minut. Ubij jajka z solą i pieprzem. Wlej na patelnię i wymieszaj z papryką i salami. Smaż, nie mieszając przez 3-5 minut, aż większość jajek się zetnie. Omlet powinien być rumiany u dołu, a od góry jeszcze niedosmażony. Zdejmij patelnię z ognia, posyp startym serem, zapiecz pod gorącym grillem. Pokrój w trójkąty, podawaj na ciepło lub zimno.

 

Frittata z papryką i salami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia