Gołąbki

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 mloda średnia kapusta100 g ryżu400 ml bulionu drobiowego50 dkg mięsa mielonego wieprzowego1 cebula2 łyżki masła4 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Liście kapusty sparzyć, zciąć grube żyłki. Ryż ugotować, wyłożyć do dużej miski. Cebulę pokroić w kostkę, przyrrumienić w dwóch łyżkach masła. Do ryżu dodać mięso, cebulkę, sól, pieprz do smaku, dobrze wymieszać. Nakładać farsz na liście, zawijać gołąbki, układać ciasno w wyłożonym liśćmi kapusty garnku, zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, przykryć liścmi kapusty i pokrywką . Dusić na małym ogniu lub piec w piekarniku do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.

Gołąbki, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia