Góralska zapiekanka z ziemniaków

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

80 dag ziemniaków1/2 główki białej kapusty4 wędzone oscypki1/2 szklanki śmietany3 łyżki masłasól, pieprz10 dag tartej bułki2 łyżeczki sezamuszczypiorekewentualnie 2 cebule

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć, gotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, utłuc ze śmietaną i łyżką masła, wymieszać. Liście kapusty pokroić w kostkę, usmażyć na łyżce masła (można również z cebulką). Do żaroodopornego naczynia kłaść ziemniaki, warstwę kapusty, pokrojone oscypki i znów ziemniaki. Zapiekać 20 minut w temp. 180?C, polać bułką tartą usmażoną na łyżce masła. Posypać szczypiorkiem i sezamem.

Góralska zapiekanka z ziemniaków, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia