Greckie kotlety z kurczaka

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 kubki pomidorków koktajlowych, przepołowionych1/3 szklanki oliwek bez pestek120 gram sera feta, grubo rozdrobnionego? szklanki liści świeżej mięty2-3 łyżki oliwy z oliwekgruba sól i świeżo mielony pieprz700 gram cienkich kotletów z kurczaka

Wykonanie:

W średniej misce wymieszać: pomidorki, oliwki, fetę, miętę i 1 łyżkę oleju. Doprawić solą i pieprzem, odstawić. Rozgrzać patelnię grillową, lekko posmarowaną olejem. Kotlety doprawić z obu stron solą i pieprzem, a następnie grillować, około 1-2 minut z każdej strony. Przełożyć na talerz i przykryć folią, aby nie ostygły. Po usmażeniu wszystkich kotletów, pokroić i wymieszać kurczaka z pomidorami i fetą.

Twoja opinia