Grillowane zielone pomidory z sosem bazyliowym

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

100 ml majonezu

garść liści świeżej bazylii

pół główki siekanego czosnku

trzy duże zielone pomidory (mogą być również czerwone)

oliwa z oliwek

świeży pieprz i sól morska

sok wyciskany z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Rozgrzej grilla, lub patelnie grillową. Zblenduj: majonez, bazylię, czosnek i sok z cytryny aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy (gdy będzie za gęsta możesz dodać łyżeczkę wody). Pokrój pomidory na plastry grubości 1 cm, posmaruj oliwą i dopraw pierzem i solą. Grilluj po 2-3 min. z każdej strony. Podawaj polane sosem. Smacznego:)

 

Grillowane zielone pomidory z sosem bazyliowym, 5.3 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia