Gulasz piwny
Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie
SKŁADNIKI:
50 dag mięsa wieprzowego (łopatka)1 łyżka czerwonej papryki2 duże cebule50 ml oleju słonecznikowego1 łyżeczka kminku1 butelka piwa1 kromka razowego chlebasólczarny pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie cebule obierz, pokrój w grubą kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu.Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi
Gulasz piwny,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje