Gulasz piwny

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

50 dag mięsa wieprzowego (łopatka)1 łyżka czerwonej papryki2 duże cebule50 ml oleju słonecznikowego1 łyżeczka kminku1 butelka piwa1 kromka razowego chlebasólczarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie cebule obierz, pokrój w grubą kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu.Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi

 

Gulasz piwny, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia