Jajka po benedyktyńsku

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 jajko

1 angielski muffin lub zwykła bułka

1 gruby plaster szynki wieprzowej

50 ml sosu holenderskiego, gotowego lub wg. przepisu

sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Przekrawamy bułkę na pół i opiekamy w tosterze. Plaster szynki obsmażamy na patelni. Do gotującej się wody dodajemy łyżeczkę octu, mieszamy wodę łyżką aby stworzyć wir, w jego środek z niskiej wysokości wbijamy jajko, gotujemy przez 2 minuty i wyciągamy cedzakiem. Na bułce kładziemy szynkę, potem jajko, polewamy sosem holenderskim, doprawiamy solą i pieprzem i przykrywamy drugą połową bułki.

Jajka po benedyktyńsku, 5.7 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia