Karp o grecku

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 sprawiony karp (1,2 kg)1 żółta papryka2 cebule3/4 szklanki gotowego sosu pomidorowego z kartonika2 łyżki masła do wysmarowania naczyniasól, pieprz

Przygotowanie:

Karpia umyć, osuszyć, pokroić w dzwonka, przyprawić solą i pieprzem. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w krążki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć połowę papryki i cebuli, posolić, ułożyć karpia, przykryć resztą warzyw, posolić, zalać sosem pomidorowym i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180?C. Podawać z ziemniakami.

Karp o grecku, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia