Kotlety z indyka

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

SKŁADNIKI:

 

 

4 kotlety z piersi indyka4 plasterki żółtego sera1/2 łyżeczki ziół prowansalskich lub tymiankusólpieprzpapryka1 łyżka margaryny w płynie do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Kotlety solimy, posypujemy pieprzem, papryką i ziołami – do smaku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Gdy znikną bąbelki powietrza we wrzącej margarynie, układamy kotlety i smażymy je na średnim ogniu 2-3 minuty z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy plasterek sera, przykrywamy patelnię, zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem czy kluskami i warzywami według gustu.

 

Kotlety z indyka, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.