Kotlety z indyka
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
4 kotlety z piersi indyka4 plasterki żółtego sera1/2 łyżeczki ziół prowansalskich lub tymiankusólpieprzpapryka1 łyżka margaryny w płynie do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety solimy, posypujemy pieprzem, papryką i ziołami – do smaku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Gdy znikną bąbelki powietrza we wrzącej margarynie, układamy kotlety i smażymy je na średnim ogniu 2-3 minuty z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy plasterek sera, przykrywamy patelnię, zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem czy kluskami i warzywami według gustu.
Kotlety z indyka,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje