Krem z zielonego groszku

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

SKŁADNIKI:

0,5 kg mrożonego zielonego groszku

jedna duża cebula

mały pęczek szczypiorku

kula mozzarelli

sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na maśle. Następnie zalać ok litrem wody, wsypać groszek, na wierzchu położyć pęczek szczypiorku i gotować aż groszek zmięknie. Gdy groszek będzie ugotowany wyłowić szczypiorek i blenderem zmiksować wszystko na jednolitą masę.Przyprawić do smaku. Kulkę mozzarelli porwać na drobne kawałki, wrzucić do zupy i jeszcze raz zmiksować. Smacznego!

 

Krem z zielonego groszku, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.