Krewetki pieczone z masłem czosnkowym

Czas: do 30 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

3 ząbki czosnku drobno posiekanego

mała szalotka, posiekana

łyżka siekanej pietruszki

ok 50 g miękkiego masła

0,5 kg dużych, obranych krewetek

sól, pieprz

cytryna

Przygotowanie:

Masło ucieramy z czosnkiem, szalotką i pietruszką, doprawiamy solą i pieprzem. Krewetki pokrywamy masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy w zależności rozmiaru od 4 do 7 min. Krewetki przekładamy na talerz, polewamy wytopionym sosem i skraplamy sokiem z cytryny. Smacznego:)

 

Krewetki pieczone z masłem czosnkowym, 5.6 out of 6 based on 515 ratings

Twoja opinia