Krewetki pieczone z masłem czosnkowym
Czas: do 30 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
3 ząbki czosnku drobno posiekanego
mała szalotka, posiekana
łyżka siekanej pietruszki
ok 50 g miękkiego masła
0,5 kg dużych, obranych krewetek
sól, pieprz
cytryna
Przygotowanie:
Masło ucieramy z czosnkiem, szalotką i pietruszką, doprawiamy solą i pieprzem. Krewetki pokrywamy masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy w zależności rozmiaru od 4 do 7 min. Krewetki przekładamy na talerz, polewamy wytopionym sosem i skraplamy sokiem z cytryny. Smacznego:)
Krewetki pieczone z masłem czosnkowym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje