Krówkowe fondue z owocami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

50 g cukru trzcinowego

2 łyżki drobnego cukru

150 g melasy (ew. sztucznego miodu lub masy krówkowej)

30 g masłał

125 g gęstej tłustej śmietany

odrobina ekstraktu waniliowego

0k. 400 g obranych i pokrojonych owoców, które wybierzecie:)

 

Przygotowanie:

Podgrzać w garnku oba rodzaje cukru, syrop oraz masło i gotować 5 minut. Następnie dodać śmietanę i ekstrakt waniliowy, wymieszać i zdjąć składniki z ognia. Gotową masę rozlewamy do dwóch naczynek (miseczki lub filiżanki) i podajemy ze swoimi ulubionymi owocami.

Krówkowe fondue z owocami, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia