Lasagne z cukinią i fetą
SKŁADNIKI: Ciasto na lasagne:
810 g mąki130 ml wody5 jaj1.5łyżeczki soli
Farsz:
250 g sera feta1.5 kg cukinii2 duże cebule400 g płynnej śmietany 18%150 g żółtego seraoliwatymianeksól( niewiele bo feta jest słona)pieprzpieprz kajeński
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj ciasto na makaron( o wiele smaczniejsze od kupionego) i rozwałkuj na 3 płaty o rozmiarze swojego naczynia do zapiekanek.Układaj kolejno warstwy na posmarowanej oliwą formie: płat lasagne, śmietana, plasterki cukinii, cebulę pokrojoną w piórka, pokruszoną fetę, tymianek, pieprz i pieprz kajeński, płat lasagne, śmietana, plasterki cukinii, cebulę pokrojoną w piórka, pokruszoną fetę, tymianek, pieprz i pieprz kajeński i znów płat lasagne. Na wierzch cebulę oraz tarty żółty ser.Piec w 200st przez około 40 minut.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje