Lasagne z cukinią i fetą

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI: Ciasto na lasagne:

810 g mąki130 ml wody5 jaj1.5łyżeczki soli

Farsz:

250 g sera feta1.5 kg cukinii2 duże cebule400 g płynnej śmietany 18%150 g żółtego seraoliwatymianeksól( niewiele bo feta jest słona)pieprzpieprz kajeński

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj ciasto na makaron( o wiele smaczniejsze od kupionego) i rozwałkuj na 3 płaty o rozmiarze swojego naczynia do zapiekanek.Układaj kolejno warstwy na posmarowanej oliwą formie: płat lasagne, śmietana, plasterki cukinii, cebulę pokrojoną w piórka, pokruszoną fetę, tymianek, pieprz i pieprz kajeński, płat lasagne, śmietana, plasterki cukinii, cebulę pokrojoną w piórka, pokruszoną fetę, tymianek, pieprz i pieprz kajeński i znów płat lasagne. Na wierzch cebulę oraz tarty żółty ser.Piec w 200st przez około 40 minut.

 

Lasagne z cukinią i fetą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia