Linguine al pesto

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:50 dag makaronu linguinesól. Pesto: 30 dag rukoli1/2 szklanki parmezanu1 ząbek czosnku3/4 szklanki orzechów pekan lub włoskich1/2 szklanki oliwypo 1/2 łyżeczki soli i pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

Zrób pesto: orzechy upraż na suchej patelni, ostudź i posiekaj. Odłóż 2 łyżki orzechów. Czosnek przeciśnij przez praskę, zmiksuj z rukolą, parmezanem, orzechami i oliwą. Przypraw do smaku. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź (zostaw trochę wody), połącz z pesto i resztą orzechów. Wlej tyle wody, aby makaron nie był suchy.

 

Linguine al pesto, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia