Łosoś marynowany po norwesku
Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
3 filety z łososia (ok. 1 kg)1 kg cytryn1.5 słoiczka musztardy francuskiej3 pęczki koperku
PRZYGOTOWANIE:
Filety dokładnie oczyść, opłucz w zimnej wodzie i delikatnie osusz. Ostrym nożem odetnij skórę, a mięso łososia pokrój ukośnie na paseczki o grubości około pół centymetra. Włóż do miski. Cytryny sparz, osusz, wyciśnij sok. Polej pokrojonego łososia, dodaj musztardę i drobno pokrojony koperek. Wszystkie składniki wymieszaj, przykryj kilkakrotnie złożoną folią aluminiową i wstaw na 24 godziny do lodówki. Podawaj z pieczywem. Możesz udekorować cząstkami cytryny.
Łosoś marynowany po norwesku,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje