Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
2 płaty łososia (40 dag)1 jogurt naturalny (40 dag)1 pęczek koperkusól ziołowapieprz cytrynowyświeżo zmielony pieprz kolorowy
PRZYGOTOWANIE:
Z łososia zdejmij skórę i usuń duże ości. Opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem cytrynowym i zawiń w folię. Folię nakłuj od góry w kilku miejscach widelcem. Rybę piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Koperek drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj z jogurtem, solą oraz kolorowym pieprzem i podaj osobno w sosjerce. Pieczoną rybę rozwiń z folii, podawaj z odrobiną masła i świeżą bagietką.
Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje