Makaron cencioni z fasolką i brokułami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

25 dag makaronu jajecznego cencionipo 1 puszce pokrojonych pomidorów pelati i białej fasoli50 dag brokułów podzielonych na małe różyczki1 posiekana cebula (7 dag)3 zmiażdżone ząbki czosnku4 łyżki startego parmezanu4 łyżki posiekanej bazylii2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki ostrej paprykisólpieprz

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę, smażyć 1 min, włożyć pomidory, wlać 1/4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i bazylię, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać serem.

 

Makaron cencioni z fasolką i brokułami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia