Makaron z brokułami i czerwoną fasolą

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki:

0,5 kg ulubionego makaronu jajecznegopo 1 puszce pokrojonych pomidorów pelatti i czerwonej fasoli50 dag brokułów podzielonych na małe różyczki1 posiekana cebula biała1 pokrojona w pierścienie czerwona cebula3 zmiażdżone ząbki czosnku4 łyżki startego parmezanu4 łyżki posiekanej bazylii2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki ostrej paprykisól, pieprz

Przygotowanie:

Białą cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę, smażyć 1 min, włożyć pomidory, wlać 1/4 szklanki wody, zagotować, dodać pierścienie czerwonej cebuli, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy fasolkę, doprawić solą i pieprzem i bazylią. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać serem.

Makaron z brokułami i czerwoną fasolą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia