Makaron z groszkiem

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g makaronu1 duża cebula250 g groszku zielonegooliwa2 ząbki czosnkusólpieprz300 ml bulionu drobiowegopęczek szczypiorku100 ml śmietanytarty parmezan

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i smażyć na patelni aż się zeszkli i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilkę i dodać groszek. Całość zalać bulionem i dusić przez około 10 minut mieszać co jakiś czas. Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Gdy wywar zrobi się gęsty  połączyć go z makaronem ugotowanym al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem.

 

Makaron z groszkiem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia