Makaron z groszkiem
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
250 g makaronu1 duża cebula250 g groszku zielonegooliwa2 ząbki czosnkusólpieprz300 ml bulionu drobiowegopęczek szczypiorku100 ml śmietanytarty parmezan
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekać i smażyć na patelni aż się zeszkli i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilkę i dodać groszek. Całość zalać bulionem i dusić przez około 10 minut mieszać co jakiś czas. Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Gdy wywar zrobi się gęsty połączyć go z makaronem ugotowanym al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem.
Makaron z groszkiem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje