Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

 

 

SKŁADNIKI:

 

1.5 szklanki liści natkipo 1/2 szklanki świeżego tymiankustartego parmezanu i posiekanychuprażonych orzechów piniowych lub włoskich2 ząbki czosnku1/2 szklanki oliwysólpieprz30 dag makaronunieco oliwy1 nieduży oscypek

PRZYGOTOWANIE:

Zmiksuj na gładką pastę natkę, tymianek, parmezan, orzechy i czosnek. Nie przerywając miksowania, powoli wlewaj oliwę. Gdy sos będzie gładki, przypraw go do smaku solą i pieprzem. Możesz przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać około tygodnia w lodówce. Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem.

 

Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia