Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
1.5 szklanki liści natkipo 1/2 szklanki świeżego tymiankustartego parmezanu i posiekanychuprażonych orzechów piniowych lub włoskich2 ząbki czosnku1/2 szklanki oliwysólpieprz30 dag makaronunieco oliwy1 nieduży oscypek
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksuj na gładką pastę natkę, tymianek, parmezan, orzechy i czosnek. Nie przerywając miksowania, powoli wlewaj oliwę. Gdy sos będzie gładki, przypraw go do smaku solą i pieprzem. Możesz przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać około tygodnia w lodówce. Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem.
Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje