Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

400 g makaronu500 g świeżego szpinaku150 sera gorgonzola1 ząbek czosnkusól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Szpinak dokładnie umyć, usunąć uszkodzone liście, odciąć ogonki. Zblanszować. Do szpinaku dodać pokruszony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewać. Doprawić do smaku, pamiętając, ze ser jest dość słony.Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według przepisu podanego na opakowaniu. Gdy będzie al dente, odcedzić. Przełożyć do ogrzanego naczynia, wymieszać z sosem.

Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola, 5.7 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia