Maślane ciasteczka z żurawiną

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g miękkiego masła120 g cukru2 łyżki mleka1 łyżeczka esencji waniliowej1/2 łyżeczki soli250 g mąki pszennej150 g suszonej żurawiny

Przygotowanie:

Miękkie masło kroimy na małe kawałki i miksujemy z cukrem, dodajemy mleko, wanilię, sól i stopniowo mąkę. Zwiększamy obroty i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do ciasta dodajemy żurawinę i mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki jednakowej wielkości, zgniatamy je dłoniami starając się by były jednakowej grubości i średnicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez ok 15 minut.

Maślane ciasteczka z żurawiną, 5.0 out of 6 based on 515 ratings

Twoja opinia